17. FFK u Pazinu - 10.7.2018.

Neki naši produkti i nusprodukti mogli bi ugledati svetlost dana na papiru, koži, elektronskom mastilu...

Moderator: Vedro nebo

Post Reply
User avatar
Vedro nebo
VD kornjačinog vrača
Posts: 178
Joined: 20 Oct 2017, 12:12

17. FFK u Pazinu - 10.7.2018.

Post: # 1554Post Vedro nebo
08 Jun 2018, 13:03

Organizacioni odbor 17. Festivala fantastične književnosti u Pazinu otvorio je konkurs za priče iz žanrovskog spektra naučne fantastike, epske fantastike i natprirodnog horora, koje na bilo koji način obrađuju ili koriste tematiku ili motive Grada Pazina i okoline. Poželjne su priče koje imaju pozitivnu intonaciju u obradi teme.

Primaju se priče napisane na srpskom, hrvatskom jeziku ili na drugim jezicima s kojih nije potrebno prevođenje, dužine do 10 novinskih kartica (18.000 znakova, uključujući i razmake).

Priče moraju biti originalne i neobjavljene. Neobjavljenom pričom smatra se ona koja nije pružena na uvid javnosti ni na koji način, bilo u štampanom, bilo u elektronskom obliku, uključujući i internet.

Priče treba slati isključivo elektronskom poštom na adresu ffk.price@gmail.com, kao prilog poruci, u RTF formatu, bez zaglavlja, podnožja, numeracije stranica i ikakvih drugih posebnih formatiranja teksta, na latinici u fontu Times New Roman.

Priče moraju biti potpisane imenom i prezimenom autora. Na kraju priče u nastavku teksta treba da bude priložena kratka bio-bibliografija autora, odnosno beleška o piscu, kao i autorovi kontakt-podaci uz obaveznu e-mail adresu i broj telefona.

Priče koje pristignu u drugim formatima ili prijave koje ne sadrže sve propisane elemente, neće se ni otvarati, odnosno neće se uzimati u obzir.

Žiri konkursa odabraće najbolje priče za objavljivanje u zajedničkoj zbirci, koja će biti predstavljena na 17. Festivalu fantastične književnosti, koji se održava u Pazinu od 31. avgusta do 02. septembra.

Priče odabrane za objavljivanje u zbirci se ne rangiraju i ne nagrađuju posebnim nagradama. Autori čije se priče odaberu za zbirku biće pozvani da svoje priče predstave na spomenutom Festivalu.

Rok za slanje priča je 10. jul 2018. godine.

Možda će autorima pomoći i podatak da živopisnim prirodnim bogatstvima, kao i istorijskoj zaostavštini koju baštini Pazin, nije mogao da odoli ni slavni francuski romanopisac Žil Vern, smestivši glavni deo radnje svog ostvarenja iz 1885. godine, Matijas Sandorf, upravo u gradić u srcu Istre. Hiljadugodišnja tvrđava Pazinski Kaštel, grotlo Pazinske jame, ponornica Pazinčica, poslužili su kao inspiracija Vladimiru Nazoru, a veruje se i jednom Danteu Aligijeriju.

preuzeto sa: http://www.art-anima.com/vesti/konkurs- ... e-o-pazinu
Number 5: Error. Grasshopper disassembled... Re-assemble!

Eli
Polumag
Posts: 237
Joined: 18 Oct 2017, 11:53

17. FFK u Pazinu - 10.7.2018.

Post: # 1574Post Eli
22 Jun 2018, 15:39

mislim da će neki početi da te mrze.... :lol: :lol: :lol: :lol:
"Čak i da nam zatreba samo jednom u životu, mač treba uvek nositi."
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Samoća je put kojim sudbina želi čovjeka dovesti sebi samome."

Post Reply